Vina

Srebrna radgonska penina

€20,00

0,75 litra

Vino je rumene barve z zelenim odtenkom, srednje obstojne pene z bolj grobimi mehurčki. Ti so vir naravnega CO2 in izvirajo iz ene točke na dnu kozarca. V obliki verižic ali samostojno potujejo proti površini in se ob robu združujejo. Vonj izraža svežino in diskretno sadno aromo. Penino po Charmat metodi krasi svežina. Vino je zaokroženega okusa s poudarjeno harmonijo in z nevsiljivo cvetico. Primerno za kratkoročno staranje.

Cabernet Sauvignon Merlot Saxida

€13,00

0,75 litra

Je francoskega izvora, doma v Bordeauxu, pri nas je druga rdeča sorta. Značilna je intenzivna, rubinasto rdeča barva z vijoličnimi odtenki. Razpoznaven je vonj zelišč, robid, zaznava se tudi suhe slive in note vanilije pridobljene z zorenjem v hrastovih sodih. Strukturno vino bogatega telesa v katerem se prepletajo sadni in rastlinski okusi se z zorenjem še oplemeniti, postane skladno s sladkimi tanini, ki v ustih delujejo mehko in bogato.Lahko se stara 10 let in več.

Rumeni muškat

€13,00

0,75 litra

Rumeni muškat je bela sorta vinske trte inn istoimensko vino, ki izvira iz Male Azije. Daje izredno aromatična vina, in že v jagodah izjemno močno razvita aromatičnost. Dozoreva pozno, nekateri kloni tudi zgodaj, mošt dosega 20-24% sladkorja.

Cviček

€11,00

1 liter

Cviček je poleg toskanskega chiantija edino suho vino na svetu, sestavljeno iz rdečih in belih sort grozdja. Od leta 2001 je cviček tudi zakonsko zaščiten z oznako priznanega tradicionalnega poimenovanja. Pridelujejo ga v vinorodni deželi Posavje, natančneje v dolenjskem vinorodnem okolišu. Vina, ki so lahko podobne sestave, pa je grozdje zraslo izven tega okoliša, se ne smejo imenovati cviček.

Refošk

€12,00

1 liter

Refošk je avtohtona primorska sorta rdečega vina. Je temno vijoličasto rdeče barve s kiselkastim okusom in vrsto prijetnih sadnih okusov po ribezu, malinovcu. Prisoten je nekoliko travnat okus. Sčasoma se sadni okusi razvijejo v prijeten buket. Odlično se prilega k različnim mesnim jedem in pikantnim sirom. Če ni taninasto, ga serviramo pri temperaturi 16 °C, oziroma pri 18 °C, če jih vsebuje. Refoška ne staramo.

Gaube belo vino

€10,00

1 liter